"Sucker Punch" 12. April 2011

Under dessa 1h 50min kändes det som en väldig  lång musikvideo eller tv-spel. Inget dåligt, tvärtom man blir väldig peppad även om storyn och tiden är svart och mörk.

Zack Snyder, som har regisserat tidigare filmerna 300 och Watchmen är tillbaka med en ny film,Sucker Punch någonstans mellan fantasi och verklighet.

Emily Browning, spelar den unga tjejen ”Baby Doll” som lever en plågsam liv, samt är föräldralös. När hon hamnar i ett mentalsjukhus, skapar hon sin egen drömvärld för att fly i den verklighet världen. Hon får hjälp av fyra medfångarna; Sweet Pea(Abbie Cornish), Rocket(Jena Malone), Blondie(Vanessa Hudgens), och Amber(Jamie Chung), och de bestämmer sig för att rymma. Men vägen dit blir allt mer våldsam och betydligt mer svårare…

Sedan blir det även svårt att skilja på vilket eller vilka som är verklig/a och vad som är bara fantasi.




Jag tänker inte avslöja för mycket, efter man har sett filmen så dyker det upp några funderingar i huvudet, på vad som verkligen var fantasi eller inte vad det. Visst kan allt har varit en fantasi i Baby Dolls minne, för hon trots allt hade en besvärlig barndom innan hon hamnade på mentalsjukhuset.

Anledningen att hon åkte dit var ju för att hon av ”Misstag”, sköt sin lilla syster istället för den elaka styvfadern, efter moderns död i början av filmen.

Det var just de jag gillade med den visuella synen, och den höga tempo musiken i Sucker Punch. Även kostym valet, för varje karaktär har påtänkts en del och lik porriga kläder så sätts det ändå en liten gläns och mycket kreativ utveckling.

Underhållande och speciell är den gjord, och kan tänka mig att publiken kommer att gilla det också, även om den, realistiska tänkandet är 0 %.

3 & en halv av 5, är betyget. Rekommendera Soundtracket för er musik älskare.

0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se