Devil ~ Nov. 25, 2010

Original titel: The Night Chronicles: The Devil

M. Night Shyamalan har aldrig imponerat mig. De senaste filmerna han har skrivit, har ju floppat totalt, "The Last Airbender" är ju ett bra exempel.

Men måste poängtera att Devil dra upp hans insats mycket och regissören John Erick Dowdle ta upp stämningen så fort första scenen sätts igång.

De här är första delen av 3 thriller som har bestämts att komma upp på våra biografer var 3 år från och med nu.
Även om det ä Shyamalans egna berättelse, så ska filmerna göras av olika regissörer och manusförfattare.

Storyn tar sin plats i New York, där 5 främlingar fastnar i en hiss och en av dem är djävulen. Där befinner sig en sliskig och hatad försäljare(Geoffrey Arend), en mekaniker(Logan Marshall-Green), en stilig ung kvinna(Bojana Novakovic), en vakt(Bokeem Woodbine) och en gammal dam(jenny O'Hara.

Jag satt på vissa scener och spände mina ögon, "ahh något/någon kommer dyka upp på bioduken". Med en bra och tajt sammanfattning är filmen till grund, en välgjord thriller.

Man få en obehaglig känsla inom sig, och kamera arbetet är intensivt och hyfsad magnifik. Även om de har valt att ta med b skådespelare så lyckas de leverera till max.

Spänning fram till slutet, och fartfylld effekt på 1 timme och 20 minuter!!! Till alla de som gillar Thriller/skräck eller mysteriska filmer, rekommenderar jag starkt att ni ska gå och se Devil.





Då har vi kommit fram till hur många popcorn filmen ska få?, njaa hmm....
   
                           

Harry Potter & the deathly Hallows part 1 ~ Nov. 22, 2010

I dem tidigare Harry Potter filmerna,hade man inte behövt läsa böckerna för att hänga med.
Men nu tycker jag att de som har läst sista boken hänger mycket med i sista delen ,än de som har inte läst boken. 

Hogwarts har stängts, Dumbledore är död. Lord Voldemort är tillbaka med sin crew och han har tagit kontroll över trollkarlarnas och häxornas värld och även tagit sig in till vår värld. Harry, Hermione och Ron börjar gå kamp mot mörkrets krafter. Och hoppet ligger i att finna horrokruxerna, och förstöra dem och Voldemort för gott.



Den är annorlunda än de tidigare filmerna samt mörkare, och regisörren Davis Yates har tagit in alla detaljer från boken och kunde inte göra de här mer lik. 

Skådespelarna; Daniel Radcliffe,Emma Watson och Rupert Grint har utvecklat sig betydligt mer, och det syns tydligt in filmen. Ralph Fiennes(Voldemort)och Helena Bonham Carte(onda häxan,Bellatrix), glänser i sina roller. 

Jag satt och tänkte... när de närmade sig skog scenen; "Nej,Nej,...nu kommer den ta slut mitt i hela storyn"!!
Dock, slutade filmen som om det vore reklam efteråt...och inte så konstigt att jag fick gåshud var 20minuter. Den är sorlig och öppningscenen med Hermione(där hon raderar sitt barndomsliv som om hon hade aldrig existerats), gav mig bara mer längtan att få se klart den här delen. 



Actionspeckade scener och effekterna bra gjorda som alltid.  Om man har inte lagt till det tidigare, så hittar man de scenerna där filmen skulle vara i 3D format som, t.ex; när Nagini(ormen) kommer direkt in i på vita duken och fick folket i biosalongen att hoppa till.  

Ändå fattas det någonting i filmen. Kanske mer spells?,magi?Hogwarts?Quidditch?...fast man har ju en förståelse på att filmen ska bara fokusera sig på Harry och hans två bästa vänner. Ja, den sega och intensiva scenerna och stunden som gick. Kändes som förintelsen, då istället Muggleblods får inte existera i världen och alla som döljer någonting är den sista utvägen döden.  

Jag gillade den och ser framemot sista delen av filmmagin som kommer ut i sommar. Räkna med att Biosommar 2011, kommer att lätt höja besökernas förväntningar än de senaste året som har gått!- "Wingardium Leviosa".

              



Hp 7 få 4 och 1/2 popcorn av de totala 5!!! ~:D

Red ~ Nov. 18, 2010

En underhållande film!!! Med härlig energi. Lite svårt att beskriva, men man förstå det mer efter man har sett filmen "RED";Retired Extremely Dangerous (pensionerad, extremt farlig).  Lite fånigt kan man tycka men ju mer man kollar så märker man en viss drag i sig och skrattar.




Föredetta CIA agenterna(Nuvarande pensionärer); Frank, Joe, Marvin och Victoria har en gång i tiden varit dem bästa någonsin. När de få reda på en hemlighetsfull sak, gör det nu dem till organisationens främsta mål. Utav deras erfarenhet och förmåga blir de återigen ett team och gör allt för att överleva.



Bruce Willis, tycker jag är en duktig skådespelare. Fansen kommer helt klart gå och se den här. Morgan Freeman är bra som alltid. Helen Mirren, imponerar mig! Har aldrig sett henne i den här rollen förut, så grym och cool. Andra skådespelare vi ser är bl.a John Malkovich och nykomliga, Mary-Lousie Parker.


Ett Gott skratt förlänger livet ', 3 Popcorn!!!


Hämnden ~ Nov. 16, 2010

Jag har velat se den här filmen väldigt länge nu, och äntligen blev det dags. När jag satt i bio mörket igår kväll, tänkte jag att den här filmen kommer utan tvekan vara en jättebra film. Efter allt lyssnande och hörande från andra.... Var filmen så klart sjukt bra!



En stark och berörande verk som fick mig att hålla andan. Ett svensk och dansk produktion sammarbete med glänsande scener.

Handlar om två familjer. Mikael Persbrandt spelar Anton, en läkare på ett fältsjukhus i Afrika. Hans son Elias är en liten blyg kille som blir mobbad.Och hans fru spelad av, Trine Dyrholm har inte glömt hans otrohet och begär nu skiljmässa.  Medan en affärsman med namnet Claus (Ulrich Thomsen) och hans son Christian flyttar in i området efter mammas död. Visar det sig att båda deras söner hamnar i samma klass och skola.

Detta blir en följd till en massa hämnd och våldets påtryck. Att mobbning har ett stor inverkan på barnents liv. Filmen lyser så stark och förmedlar ett bra budskap. Regisörren, Susanne Bier gör den här till en oemotståndlig och brilliant drama verk.

Vi får reda på så mycket hemska saker det händer i Afrika med fattigdom,sprättande handlingar på gravida kvinnor osv.

Något som jag tyckte blev ett litet miss var själva Mikael Persbrandt`s roll. Uppenbarligen uttrycker han inte alla scener bra eller visa lite mer känsla.Han spelar sig själv, en svensk medborgare. Medan de andra snackar danska. Det kunde finnas några scener på hans manus, där han kunde börja konversationen med att tala danska till sin fru eller son. Och höja tempot i filmen mer....


Fast jag blev rätt nöjd och kom alldeles fördjupad in i berättelsen.

Och slutligen ger filmen det betyg,den förtjänar att få; 5 Popcorn.









Cornelis ~ Nov. 16, 2010

Jag minns Cornelis Vreeswijk visor på musiklektionen under lågstadiet i skolan; "Somliga går med trasiga skor" & "Brevet från kolonien" är några av de låtar som vi sjöng.

Redan från första början av filmen märker man hur mycket tid de har lagt in för att göra filmen, så 60-tal inspirerad som möjligt. Karaktärernas kläder,frisyr,bilar och områderna i Stockholm gör Amir Chamadin ett fint jobb utav.

Cornelis är en begåvad poet och artist. Filmen börjar med han som ung i Holland, under Nazist tiden. Sen hans succe av sålda skivor och turnerningar med inblanding av droger,alkohol och fängelse straff.

Man blir väldig peppad på sångarna som höjer filmen väldigt bra. Scenen då Cornelis spelar på Roskildefestivalen, under sina sista år fastnar man för. Då det är en helt ny publik av unga, lite mer vilda folk än av hans några första spelningar under 1960-talet.




Hans-Erik Dyvik Husby, gör en fin insats som Cornelis Vreeswijk!




Känner ni igen låten?:)



2 1/2 popcorn är ett mellan betyg från mig!


Unstoppable ~ Nov. 14, 2010


"This ain't training. In training they just give you an 'F'. Out here you get Killed." 

" We have an unmanned train, moving into a highly populated area with no air brakes".  

V
em hade inte velat spela en hjälte? Här är det kanske samma sak men mer relastik påtänkande. Den här filmen går direkt rakt in i händelsen som är även verklighetsbaserad. Filmen utspelar sig i Pennsylvania  i Ohio 2001, där Ethan Suplee bestämmer sig för att hoppa ur ett tåg och inser att han glömde att koppla på den viktigaste bromsarna och lämnar motorn påslagen.

Denzel Washington spelar Nestorn , en brillant förare som löser situationen med den nykomliga killen Will (Chris Pine).




Vi ser eventuellt Rosario Dawson som imponerar stort i filmen som trafikchef.  Hon gör allt för hitta det rättabeslutet och litar fullt på Nestorn och Will idéer för att stoppa tåget

Rullande action utan onödiga menningslösa scener samt effekterna rullar på i salongen, inte så konstig nog att man skulle behöva ha öronproppar för att kunna skippa höra vibrerande tågets ljuder. Nähe, redan tågfeber?

Den går nog att se om igen , men för mig räcker det med 1-2 ggr.  En okej film som har sina spännande stunder, that`s it!

Ger den 3st popcorn. (3/5)





Fair Game ~ Nov. 14, 2010

Fair Game & Unstoppable har varit dem filmer denna veckan som jag har sett.

Jag satt och tänkte att det finns ingen film som är dålig eller bra, utan alla filmer har sin egen smak av sida och som regisörr måste det ju finnas en anledning man gör den här typ av film. Därför har jag börjat kolla på mer seriösa filmer än tidigare. På Tisdag ska jag försöka gå och se HÄMNDEN. Har verkligen försökt gå och se den men naajj, har inte hunnit.

Här är min första Recension!



Den här filmen var rätt intressant. En spännande thriller som leverar en viss mängd om politik och kritik mot den förra detta presidenten Bush. Baserad på själva Valerie Plame bok "Fair Game: My Life as a Spy, My betrayal by the White House."

Naomi Watts
spelar Valerie Plame. En CIS Agent vars identitet läcks av regeringen till pressen för att skada henne och sin make Wilson(Sean Pean). Storyn som utspelar sig 2003, USA anfall mot Irak och lögnerna som pågick då.
Ger mer och mer feedback hur politik kan lura en som individ.

Plame arbetade på den enhet inom CIA, som hindrade spridning av  vapenteknologi och visste att aluminiumrören, hade CIA döljt, vilket var skumt. 
Wilson skaffar ett annat bevis, vilket var en påstådd jätteleverans av uran från Niger till Irak. Ock blir väldig förbannad och besluter att kränka dem med en artikel i New York Times.

Skandalen av deras karriär och äktenskap visas betydlig i filmen och hur förhållandet gå upp och ner.
Jag gillar hur regisörren Doug Liman bygger upp manuset och den sega scenerna från början..vilket skapar mer stämning i bio salongen.

Ger filmen 4 st popcorn av 5, som betyg. :)


Film För Alla

Film måste vara något stort i världen. Liksom mitt intresse för film har ökat den senaste åren med att se en massa filmer på bio. Allt från; Drama till Action osv. Jag är en 20-årig tjej som jobbar på bio som biljettförsäljare ,och har tillfället att se på de filmerna som går upp på våra biografer här i Malmö.

Jag bruka läsa film recensioner i bl.a tidningar som Sydsvenskan & Metro och deras åsikter och betyg. Liksom som ett fan av filmer känner jag att vissa journalister ger bara bra betyg på äkta menningsfyllda filmer med genre drama, de så kallad årets oscar bidrager. Och jag håller inte alltid med deras synpynker.
Det är ju olika smak bland oss människor och vad vi ser,tänker,hör finns och sitter väldigt individuellt.

Mitt namn är Sonja och jag ser framemot att skriva varje vecka här , recensioner som ni läsare kan njuta av.
RSS 2.0