God Jul! 24 Dec. 2010



Santa Claus is coming to town....  HOHO!! Ha en riktig trevlig Jul. Vill passa på att skriver en julhälsning till alla här; God Jul...Hoppas ni får många presenter och att ni njuter av den vita snön och hemma myset. ¨


The Chronicles of Narnìa: The Voyage of the Dawn Treader ~ Dec.23, 2010

Svensk titel: Narnia: Kung Caspian och skeppet Gryningen.

För att vara den mest älskade bokserie i Narnia- Trilogin. Måste jag säga att om jag var 7år och lite mer äldre..så hade nog den här filmen varit något för mig, och är utan tvekan julens underhållande familj film.

Jag skulle jätte gärna drömma om att Narnia skulle finnas i det verkliga livet när jag var liten. Fantisera om en värld som inte existera, hade ju varit alla barns önskan.

Handling?: En magisk tavla transporterar Lucy och Edmund tillbaka till Narnia, denna gång med deras odrägliga kusin Eustace i släptåg. Väl där återförenas de med Kung Caspian ombord på det mäktiga skeppet Gryningen. I Narnia hotar en ondskefull dimma att sluka landet och med hjälp av Caspian, musen Ripipip och resten av den modiga besättningen måste Lucy, Edmund och Eustace slåss mot nya faror för att återigen rädda landet från undergång. I rollerna ser vi återigen Georgie Henley, Skandar Keynes och Ben Barnes. Filmen regisseras av Michael Apted (”The world is not enough”).




Jag tyckte att första Narnia filmen var kanon bra. Andra filmen floppade stort. Den här tredje delen som verka vara den sista(som slutscenen visar) är betydligt mer bättre än tvåan. Det fanns några dryga scener med överdriviga händelser som när t.ex; Lucy inte gillar sig själv som person utan vill hellre vara som hennes syster Sussane. Och när Edmund ska falla för den vita häxans tricks(Come on?). Naturligtvis så varar dem här scenerna inte så länge, men kunde har gjorts lite bättre.

Bästa scenen är så klart när de transporteras in i tavlan, vatten effekterna och de hela var absolut väl gjorda.
Julfilm i år?; Ja, för de som har familj och barn är Narnia 3 ett gott alternativ att testa.



Medan Ben Barnes spelar den charmiga prinsen, tyckte jag att Will Poulter som spelar kusinen Eustace, imponerar stort som skådespelare. Humör och mystitiska händelser kommer att locka folket mer.


The Town~ Dec.15, 2010

Charlestown ligger utanför Boston , och är ett område i USA där det har rånats flest banker utav.

Doug MacRay(Ben Affleck) är en ledare av ett gäng bankrånare som är skickliga med att själa och kommer undan med deras uppdrager. När de tar bankchefen Claie Keesey (Rebecca hall) till gisslan och låter henne gå, förändras allt. Osäkerheten får de i tankar och så småningom misstänker de om hon vet någonting, om var de bor osv.. och tänker tjalla för polisen. Då hon träffar Doug vet hon dock inte att det är samma man som terroriserat henne. Och förhållandet mellan de två växer starkt då Doug blir förälskad i Claire, som blir en väldig komplicerad väg att ta sig till.


Ben Affleck som spelar en av huvudrollerna till den här thrillerdrama rullen, har även regisserat filmen. I övriga roller ser vi Rebecca Hall, Jon Hamm, Jeremy Renner, Blake Lively, Titus Welliver, Pete Postlethwaite och Chris Cooper.

Karaktärerna samt birolllistan leverar för fullt. Dessutom är detta här en välgjort thriller som undviker de överdriva action-momenterna, istället går den till det enkla och smidiga vägen.

Det var alldeles för många dialoger vilket gör filmen tråkig, även om jag tyckte den var bra. Så hade inte vilken publik som helst gillat den. Och det hade inte suttit fel med fler action scener. Action behöver ju inte alltid vara den action vi tänker på och ser ofta i flera amerikanska filmer.

Fast jag måste påpeka att Ben Affleck imponerar mig mycket mer som regisörr och skådespelare i den här filmen i hans tidigare debutfilm som regisörr, t.ex; Gone Baby Gone!!!

Piranha 3D~ Dec.12, 2010

Jasså, ingen ny version av Hajen? Nej, verkligen inte...Piranha är mer skojjig än skräckis.

”Piranha 3D” är en ny version av Joe Dantes ”Piraya” från 1978.

Naket och mycket blodigt. En gigantisk spricka öppnar sig i botten av sjön Lake Victoria och tusentals pirayor tar sig ut i den stora sjön. Där badsugna ungdomar har tagit sig dit för att delta i ett megaparty.

Jake Forester, spelad av Steven R.mcqueen är en 17-årig kille som vill festa och vill åka till de stora beach party. Då han blir beordad att stanna inomhus och vara barnvakt till sina syskon lyckas han ändå att ta sig dit. Han får möta och hänga med porrfilmsproducenten Derrixck Jones(Jerry O'Connell), och vara deras location scout. De åker ut på sjön med ett par snygga modeller och en snygg tjejkompis till Jake.

Medan mamma Julie(Elisabetrh Shue) som är polischef på Lake Vicktoria, hänger med ett par seismologer för att undersöka sprickan i sjön. Det tar inte lång tid färrän det blir kaos till följd av en vattenblodigt naken bad....



I mindre rollen ser vi Christopher Lloyd från bl.a " Tillbaka till Framtiden" filmerna, och Richard Dreyfuss, "Hajen".

Gapskratta är det man gör när man se den här filmen...underhållande är den, nakna tjejer i bikini i 3D format kommer locka en del killar.
Regisörren Alexandre Aja, var nog medveten om vilken publik den dra sig till. Dvs, han är inte dugg rädd om att gå över den överdriva gränsen för att filmen skulle bli en skräprulle.

Sanningen, är att jag hade själv svårt att säga någon åsikt efter filmen var slut. Vet inte exakt vad jag tyckte om den,för temat är ju inte bara mer än  njaaa, silikonbröst och en massa blod.  
Diggar stor fett första scenen. Det går att se filmen och man inväntar nog på vilken person som ska dö next.  Lite svårt att ta det här på ett allvarligt sätt.



Jag hade gett den mer om det inte vore för de överdrivna NAKEN scenerna, som är helt meningslöst och sänker den goda storyn och själva filmen som kunde har blivit bättre. 

The Next Three Days~ Dec.6, 2010

Vill pausa en stund och tända ett ljus för Leslie Nielsen som dog den 28 November,84år gammal. Succè filmerna; "Den Nakna Pistolen & Mr.Magoo" kommer vi alltid att minnas huvudet.


 Vila i Fred Leslie~


The Next Three Days blev det igår, och imorgon kommer jag att se Piraha 3D, vilket betyder en till recension den här veckan.


                   "John Brennan: How did you escape from jail when no one else could."
"Damon Pennington: You have to have the entire plan in place."


Russell Crowe i rollen som John Brennan, en collegeprofessor som hade en normal liv som alla andra; barn,fru you name it....
En dag dyker polisen upp i deras hem och arresterar hans fru Lara (Elisabeth banks), som anklagas för att ha mördat en kvinna på en parkeringsplats.
Då alla bevis pekar mot henne, litar Brennan starkt på sin insikt på att hans hustru är oskyldig.



För att ha fått oscar för bästa manus till "Million dollar baby" är Paul Haggis en man som håller sina filmer vid liv, och få publiken att inte tappa intresset. 

Dessutom ser vi Liam Nesson i en scen, en person som ha flytt ut från fängelset. Men knappast Prison Break berättelsen, utan med tur och genom tänkt väl på alla detaljer.

I mina ögon var de här väldig påtryckt och effektiv, och låter ingen somna i biosalongen. Trovärdig, var den kanske inte med att en vanlig lärare plötslig blir värsta hjälten med att få någon ut i fängelse bara sådär.
Fast aldrig va den tråkig, utan fängslande till sista minut.



 4 st, popcorn blir det till den här Drama/Thriller filmen.

Biutiful~ Dec.1, 2010

Jag trodde nog att den här filmen skulle vara; "WOW...Årets oscarbidrag kanske?" men nej, man tappar hela storyn efter filmens halva punkt. 

En brutal film som man märker på trailern och är en komplicerad sådan. Inte så konstigt nog kanske?

Regissören bakom, "Babel" och "21 gram" Alejandro Gonzàlez Inarritu har skapat filmen. Filmen är ohörlig djup och, förmedla en tung drama-mänsklig budskap i Barcelona.  

Uxabl är en man som förmedlar en svart arbetskraft i Barcelona. För att tjäna pengar till sig och sina barn. När han inser att han själv kommer att dö inom en kort månader. Försöker han då ställa sitt liv i fokus och hjälpa andra och försöker under sina sista månader göra de rätta beslutet i sitt liv.

"En tung drama som passar inte alla"?- Enligt journalist kritikera. Japp,japp....måste nog hålla med om det.

Javier Bardem belönades med priset för bästa skådespelare på filmfestivalen i Cannes 2010. 
 
En bra skådis utan tveka. Det här med överntaturliga saker i filmen(hans hallusioner), tappar man en del i den berörda berättelsen. Den väcker känslor under sina 2h och 20min, och är en be gripande drama. Det är de jag har att säga om Biutiful.

RSS 2.0