"I am Number Four" 31. Mars 2011

Jag har alltid varit förtjust i sådana här äventyrs superhjälte filmer,men vet inte varför jag blev inte helt övertygad av "I Am Number Four", kanske för jag har sett något liknande förr?,deja vu all over again kan man säga.


John Smith (Alex Pettyfer), är ingen vanlig kille, han kommer från en annan planet och har övernaturliga krafter. När han blir jagad av några fiende(gubbar med svart dräkt,lik star-trek figurerna),gör han allt för att se osynlig ut.

Tillsammans med sin beskyddare, Henri(Timothy Olyphant) är det ständigt på flykt, när han väl hamnar i en liten stad i Ohio, börjar han gå i High School. Där han få möta Sarah(Dianna Agron), och blir kär och så småningom inser han att han hamnar i en djupt farlig situation,inte bara att fienderna vet var han bor ,utan nya krafter få han även uppleva.


Att anställa bara super-modeller i varje karaktär  för en roll är bara så överdrivigt. Har aldrig gillar tv-serier eller filmer där alla är modeller,och ska visa sin figur istället för ta vanliga folk med en vanlig size.

Visst har världen blivit så utseende fixerat,och om man är inte snygg så kommer man inte att lyckas. Och,så är dagens majoritet, dem som gillar se på något snyggt, och har sina egna fantasi drömmar.


Tillbaks  till filmen, så tyckte jag att den var bara rörig och lite "jaha,next?", underhållande var den och kommer säkert locka unga publiken. Jag antar när man börja bli vuxen märker man hur den kunde ha gjorts bättre.
Hade velat att de liknande Star Trek (onda gänget), skulle ha en bättre relastisk make-up, även om dem kom från en annan planet. Lite löjlig få man säga, hursomhelst kamerahållningarna samt effekterna flyter galant.

Det verkar som det kan bli en uppföljare eftersom filmen avslutade på de viset....

"Justin Beiber, Never Say Never" 24. Mars 2011

Beiber Feiber,maybe så att säga! Har aldrig var så informerad om Justin Beiber tidigare,kanske några låtar hit och dit, men annars har jag bara hört hans namn och hur mycket eftertaktad han är i bl.a USA.

Dokomentären om hans första utsålda konsert "My World Turnè" hålldes förra sommaren. Regisörren John Chu, har snarare gjort en konsertfilm än en dokumentärfilm, "Never Say Never".

På IMDB har den fått (1,1),och nu förstår jag själva anledning. Under dessa 1h och 45min, skryter det bara hur bra han är enligt alla fansen,och man känner direkt att den som står bakom kameran har sagt till dessa personerna att säga hur postiv allting är. Ingenting negativ händer, förutom hur bra han kämpade för att nå dit han är nu.

Visst, han blev upptäckt via youtube och Usher såg till att han fick ett kontrakt. Det är inte alls fel på Justin och hans musik,utan jag tycker de kunde har gjort den här konsertfilmen mer relastisk och icke överdriven spelad.

Hans bakgrund,familj och släktingar,konserten sitter på plats....men minus för att filmen ger ut bara bra reklamer där t.ex "alla håller ett hjärta", att Beiber sätts som en slags gud.
Kollar man på THIS IS IT "Michael Jackson", ser man nog poängen med att göra en väldig bra konsert film. 

Skrikande tjejer som dör för han och älskar den 17åriga artisten. Jag minns väl när jag var mindre då Michael Jackson,Spice girls, BackstreetBoys,Britney Spears var mina idoler. Hade så klart "Vildat ut" mig själv,om jag fick en chans att se dem live.


Är det någon låt som man ska lyssna på, så rekommendera jag "Never Say Never feat.Jaden Smith".


Fast har stor respekt för han,och jag är rätt säker på att han kommer bli en världsartist med klass om 3-5år.
Musiken är okej för mig,och hans frilla är snygg måste jag säga.

Själv jobbar jag 2 dagar i rad nu i helgen,när Justin Beiber "Never Say Never" filmen visas på Royal,Malmö. Och,där har jag räknat med skrikande och gråtande fans kommer stanna efter filmens slut för de avgudar just Beiber.

Ny Spiderman film?

 Den nya Spiderman filmen spelas just in och räknas blir klar 2012, nya titeln heter "The Amazing Spider-Man", och där får vi nog räkna med nya skådespelare.

Kirsten Dunst och Tobey Maguire var brillianta,få hoppas att den nya Spider Man filmen med en annan titel är också det. Argh, är inte så förtjust när man byter skådespelare....men, har inte alls emot Andrew Garfield.


Andrew Garfield(The Social Network,Never Let Me go,Boy) ska spela rollen som Peter Parker.

"The Adjustment Bureu" 22. Mars. 2011

En novell som har skrivits av Philip K. Dick,(Minority Report och Blade Runner).

Christian Eklöw skrev "The Adjustment Bureu” är en ganska fin film om att kämpa för den man älskar men som thriller funkar den inte alls."

Får nog hålla med att The ADJUSTMENT BUREU håller kärlekshandlingen och den enorma "ödet" i topp form. Dock,funkar den inte så bra som thriller. För att inte säga att även den spännande och underhållande thriller scenerna är bra för den delen. Men kopplingen till kärleksbitarna håller inte så starkt.

David Norris (Matt Damon)är en politiker som är rätt nära på att vinna och få en plats i den amerikanska senate. När han möter Elise Sellas(Emily Blunt),en balettdansösen som han förälskas i, och faller för henne direkt. Dyker ett par mystiska män och gör sitt allt för att hålla David och Elise isär från varandra.

Då inser David att en organisation med namnet The Adjustment Bureu, försöker tära på hans öde, och hans kärlek. Till slut får han välja att antingen låta Elise gå eller inte hålla med själva sitt "Ödet".


En vacker kärlekshandling, och en blandning av Inception och The Bourne Identity. Tycker publiken inte kommer bli missnöjda,för det är sådana här filmer som de flesta folket vill se när de går på bio. Spännande och tempohöjning dyker upp då och då.

 

Visst kunde manuset fokuserats mer på den underhållande grejerna, Inte minst att sista scenen kunde faktiskt har gjorts lite bättre,och där missar regisörren att få den här relasistika ödet, filosofiska mening med i filmen. Som andra filmer, måste allting slutas "HAPPY EVER AFTER", lite synd säger jag engligt min synpunkt.


"Rango" 20. Mars. 2011

En animerad vuxen film, får sin credit tack vare den humör som den leverar. Rolig, i många bitar och frambringer mycket glädje med suverän tänkande.

Kameleonten Rango(röst-Johnny Deep), hamnar av en slump i vildmarken, som består bara av öknen. Ensam och bestämd ger han sig iväg, och finner ett ställe och får stadens befolkning på sin sida, och utses som deras hjälte i nöden.

Staden har ett tag blivit väldig plågande att leva i p.g av ja,fattas framförallt vatten...Och,då sätts Rango i bilden. För att ge folket ett hopp om en ny framtid.



Älskar dem fina animerade djuren, speciellt själva Rango! För mig ser han ut som ett grön E.T HAHA!
Men den är väldig snyggt gjord, och annorlunda.

Gillade starkt de 3st Amigo ugglerna HAHA, äkta westernfilm ska det finnas sådan grov musik.
När de dyker upp i fler av scenerna,fnissar man väldigt mycket ska jag säga. Spelande med deras instrument,berättar dem om Rango och hans resa.....

Regisörren Gore Verbinski(Pirates of the Caribbean), sätter fingerarna i näven på en. Som han överraskade oss med POTC, så är även Rango en förtjusande western film.  

Något som berör mig väldigt mycket är själva åldersgränsen på den här filmen. 7 års gräns?, vet inte ibland hur de tänker...Om jag hade varit mindre, hade jag lätt blivit skrämd i vissa scener och,en del Creature som är inblandad.

Hursomhelst sitter skådespelare rösten på sin plats, och den visulella blicken. 4/5 fötjänar den att få av mig!


"Sarahs Nyckel" 19. Mars. 2011

Gripande moments och välspelat under dessa fantastiska 1h och 44min som filmen är.

Bygger på en av dem bästa böckerna som har gjorts av, Tatiana de Rosnay.

Med samma namn utspelar sig storyn i Paris,1942. En ung judisk tjej,Sarah gömmer sin lilla bror i en gadroben när familjen arresteras av de franska polisen, som tar dem därefter vidare till ett läger för judiska familjer,Vel’d’Hiv. Precis när hon låser gaderobsdörren gömmer hon nyckeln i sin ficka, och meddelar hennes bror att hon kommer tillbaks om några timmar. Timmar blir till dygn, och så småningom känner sig Sarah väldig desperat på att komma hem,för öppna dörren för hennes bror.

60 år har gått sedan Vel’d’Hiv. Journalisten Julia Jarmond(Kristin scott thomas), skriver en artikel om den här mörka dagen i franskhistoria. När hon börja gräva mer i artikeln, upptäcker hon Sarahs familjhistoria. Och,där bestämmer hon sig för att skriva om Sarahs öde....

Det går aldrig få en bok till en film. Dock,tyckte jag att iden och själva historian hänger med i sammanhanget, förtjusande roller som man fastnar direkt in i. Att filmen skiftas från dåtid till nutid,gör så vi som sitter i salongen och kollar förstår hur allting kopplas till varandra.

Sorlig och dramatisk som den är sitter karaktärerna på sin plats. Långsamt och lite slö får man reda på vem är vem i filmen. Hade de istället fokuserat på själva huvudrollerna, och männiksorna omkring...istället för de meningslösa birollerna hade Sarahs nyckel var ett plus.

Jag tänker inte så myket på det, men ibland kände man sig lite vilse. Slutscenen var lite för överdriven, att Sarahs son till slut inser att Julia, hade rätt och han riktigt inte kände igen han mor så bra. Att han plötsligt acceptera henne, verkar ju lite för drama aktig. Jag har absolut ingenting att klaga på men, vill man korrekta vissa fel så gör det på rätt sätt.

18:e Mars. 2011

Har inte varit så aktiv nyligen när det gäller recensionsbiten. Ska försöka var lite mer flexibel.
Sarahs nyckel är påväg,desutom har jag en massa pressvisningar att gå på nästa vecka;)









Ser framemot att se Never Let Me Go. Har väntat på att se den,nu återstå att se vad jag tyckte om den till nästa vecka.

Helgenspremiärer på Sf är;
.Hur Många Lingon finns det i världen
.Big Momma 3
.Ville och Vilda Kanin

"Black Swan" 9.Mars. 2011

Man kan säga att jag var redan peppad på att se Black Swan innan det var dags att se den på bioduken. Även om den har kommit ut på dvd redan i USA,så finns det ingen chans att man vill missa den eftraktade filmen.

Den psykoligiska thrillern "BlackSwan" syftar kring balettdansösen Nina(Nathalie Portman), som bor med sin mamma, Erica(Barbara Hershey) som lyckades inte med danskariärren och försöker sitt allra bästa på att kontrollera Nina`s liv.

När ballet akademin sätter upp en ny produktion "Svansjön". Letar Thomas Leroy(Vincent Cassel), efter en dansare som kan spela poträtten White Swan och den elaka tvillingen,Black Swan. När Nina ersätts för Beth(Winona Ryder)och får rollen som ,White/black Swan står hon för hård konkurrens, bl.a dansaren Lily(Mila Kunis) som imponerar Leroy med sin passion och känsla.

Nina har även psykoligiska symtomer, och hallucioner. Något som kanske kommer beröra karriären och livet....




Nathalie Portman var så klart värd att få en oscar för hennes roll i filmen. Tycker hon leverar starkt sin roll, och förtjänar att få ett pris.
Winona Ryder spelar jävligt bra(ursäkta att jag svär), men gillar även henne här dock är hon lite elak^^.

Regissören Darren Aronofsky(The Wrestler & Requiem for a dream) får en att känna den hät obehagliga känslan som man verkligen får ut efter man har sett, Black Swan. Den här hemsk med svek,galenskap,skräck på allt sitt sett.

"De viktigaste är förstås människans kamp som vi för mot oss själva för att nå dit vi vill och samtidigt bli den vi vill vara. " citerad av Lotta Zachrisson


"The Rite" 6.Mars. 2011

Filmen RITUALEN som är regisserad av Mikael Håfström är inte som andra skräck filmer. Vad som kunde har blivit en överdriven syn med tanke på filmens handling, blev istället en avgudad syn på hur bra ibland dessa typer av filmer kan vara, för den skräckfantatiker som jag är gillar jag för det mesta dokumentskräck filmer som ser verkliga ut,ett exempel är "The Blair Witch Project", och "Paranormal Activity". Bra skådespeleri och nej, behöver inte vara en känd person för en film ska vara bra.

Inspirerad av verkliga händelser.....

En ung kille med namn Michael Kovak(Colin O`Donoghue),läser på exorcismskolan i Vatikanen(ROM) trots han vägrar tro på något i de sammanhanget. Då skickas han på ett besök hos en oortodox präst, Fader Lucas(Anthony Hopkins), som är en av dem bästa när det gäller att belämpa demoner och då han får upptäcka den mörka sidan.

Exorcism existeras och djävulen finns bland oss.

Jag hade förväntat mig en typisk skräckfilm, men The Rite var på något sätt bra eftersom varje scen drog en mening ur filmen och blev liksom inte meningslöst. Inte jämfört med andra skräckisar som; The Ring, The Grudge osv..

Nackdelen som fanns var nog karaktären Michael som ung,dog hans mor och det finns fortfarande några minne där när hans far satt och skulle säga farväl. Typiska som det är ligger det i varje skräckfilmers natur att karaktären och huvudrollen i filmen ska har en märklig bakgrund.Kunde på något sätt gjorts lite mer vanligt kring familjens liv och fokuserats mer på Fader Lucas bakgrund och fillmens handling.

Annars ger jag Ritualen en applåd för att ha lyckats få ut något intressant ur genre Skräck.

"Att välja att inte tro på Djävulen skyddar dig inte från honom."
–Fader Lucas

"Livet Efter Detta" 4.Mars. 2011

Väldig väl utfört och ett intressant ämne att ta upp, "Vad som händer efter döden". Tårar föll för min del när jag satt i salongen i Tisdags. Fast jag är rätt känslig i vissa lägge;) men men, imponerande är filmen "Livet Efter Detta", HEREAFTER.

Filmen fokuserar sig på tre personer som på något sätt bli påminda om sin dödlighet. En man med namn George(Matt Damon), som har en förmåga sedan en operation när han var lite mindre, att komma i kontakt med de döda. Marie(Cêcile De France),en fransk journalist,som var nära att död vid Tsunamin och fick uppleva en nära döden upplevelse, och det förändras hennes liv och jobb helt och hålligt. Marcus(Frankie McLaren), en skolpojke från London, förlorar den person som står honom närmast, söker han desperat efter svar och en mening. Var och en på jakt efter sanningen kommer deras vägar att korsas, och för alltid förändras genom vad de tror kan, eller måste, existera i livet efter detta.

2th och 5 min Lång, och dessutom regisserad av "Clint Eastwood". Gåshud,nej jag gillade den extrem mycket, recension på Black Swan kommer ;) men även den här filmen lyckas få mig att uppleva ännu en fantastisk rulle med passion.

Clintan är en favorit, han har en riktig grym stil när han gör sina filmer. Kolla bara på "Gran Torino" där han även medverkade och stod som regisörr.

Med Fin skådespeleri och chockande ögonblick ger jag filmen ett stolt betyg, döden kommer alltid vara ett mysterium.



1.Mars. 2011

Denna veckan dyker dessa filmrecensioner upp på bloggen !








RSS 2.0