Sanctum 23.Feb. 2011

´Flyger från förra veckans besvikelse på Westernfilmen True grit till ett dykarteam i havet, blev nöjd av at se undervatten rullen där James Cameron är som exekutiv producent, "SANCTUM".

Byggd på en verklighetsbaserad berättelse, manuförfattaren Andrew Wights, då han och sitt team blev fast i en grotta och var tvungen att leta efter en annan utväg.

Filmen handlar princip samma sak fast om ett dykarteam som undersöker undervattengrottor hundratals meter under marken i Papua Nya Guineas regnskog. När en tropisk storm bryter ner i området , stängs de under grottan och måste hitta en annan utväg.
En tropisk storm bryter dock ut och blockerar utgången vilket gör att de får ta på sig dykarutrustningen och leta efter annan väg.




Snygga 3D-Effekter och imponerande undervattensscener. Musiken och atmosfären i regnskogen,påminner mig mycket om AVATAR. Man ser att Cameron är inblandad i filmen, av hans syn på att göra äkta 3D till skillnad med vissa andra.

Inga A roller vad det gäller skådespelarna, men bra insats. Kände igen Ioan Gruffoad från bl.a "Fantastic Four" och Richard Roxburgh som har med verkat tidigare i mindre roller bl.a "Moulin Rough och Mission Impossible II.

Fin och kanske lite mer seriös äventyrsfilm med spänning och nervösitet.
Älskar
havet och allt under det, blev rätt pepp på att dyka efteråt men kanske inte i en djup grotta:)

True Grit 17.Feb. 2011

Skriven och regisserad av bröderna Joel och Ethan Coen. Filmen bygger på romanen mod i barm från, 1968.

Mattie Ross(Hailee Steinfeld) är inte en vanlig fjortonårig tjej, när hennes far blir skjuten och bli mördad av Tom Chaney(Josh Brolin), bestämmer hon sig för att hämnas och mörda Chaney.

Dock,behöver hon hjälp av en skjutglad drickande snubbe vid namn Rooster Cogburn(Jeff Bridges). När det väl tar in sig på Indianernas territorium för ständigt letande efter mördaren, möter de LaBeoef(Matt Damon) som är en TexasRanger och vill hitta Chaney först och för honom till Texas för att stå till svars för mordet på en annan man.


Ingen ny "No Country For Old Men". Segt,för mycket dialoger och scener som pågår längre, vilket gör publiken lätt trött. Jag blev rätt besviken av True Grit. Inte för den talande texas dialekterna utan för den onödiga drivna svaga biterna som inte låter historian flöda. Pang-pang dit och dit...visste inte riktigt om det var dags att somna eller gå där ifrån. Dock,väljer man ju alltid att stanna och fokusera sig på filmen, och ge den en chans och förklara sig. "NEJ", den var ingen film för mig.

Jeff Bridges är en favorit och jag gillar hans skådistalang jättemycket. Nya Hailee Steinfeld må vara omtyckt och nominerad till årets Oscars men jag såg inte den OMG känslan. Fast p.g av sin ålder gör hon sittt bästa och stålar. Matt Damon, som en Texas Ranger gör sin karaktär fingemang;) underhållande och kul att se han i en annorlunda roll än tidigare. Josh Brolin, kommer sent in i bilden skulle sätta storyn framåt om de hade visat hans karaktär mer. Jag minns när som ung och snygg var med filmen"The Gonnies", fortfarande en riktig bra film^^(Se den).

2/5 betyg får den av mig, p.g av den Westernfilm känslan jag fick när jag såg den,kostym,musik och lyckad skådespeleri fanns också med i paketet.


Försvinnandet på Sjunde gatan 16.Feb. 2011

En film som jag vill ta upp på bloggen, även om den är kanske okänd för många.

Vanishing on the 7th Street, en postapokalyptisk mystisk thriller med bl.a Hayden Christensen hade, USA Premiär den 5:e Februari den här månaden.
Jag har missat den totalt, jag är ganska säker på att den inte har gått på bio i Sverige än, i alla fall inte i Skåne.


Men, trailern är mycket spännande, jag gillar konceptet och Hayden Christensen är med i filmen. Jag ser fram emot när den släpps i Sverige.



Något har gått riktigt galet när Luke(Hayden Christensen) en morgon vaknar upp i Detroit. Staden är nämligen helt tömd på folk och det ser ut som om människor försvunnit på bråkdelen av en sekund när deras kläder ligger kvar tomma på sina användare på gator och i byggnader och tranportmedel som t ex passagerarflygplan och tåg hjälplöst kraschar i ett hav av flammor när deras besättningar försvunnit.Ett mörker som uppslukar precis allt verkar vara upphovet till dessa försvinnanden runt om i världen som snart har tömt vår planet på sin befolkning om inget görs för att stoppa det hela.



För många är det denna film lik "I am Legend", men tror att när man väl ser denna film kommer man bilda en egen bild i huvudet. Jag gillar denna form av skräck och thriller, och verkar vara én underhållande mystiskfilm....

The Fighter 15.Feb. 2011

6 ord bara; Christian Bale du är en Stjärna!

Får inte han en Oscar för sin roll i "The Fighter", blir jag rätt så besviken på Juryn. En enorm begåvade skådespelareinsatser i den här filmen,och som får publiken inte att tröttna heller. Lite blandat av allt,  underhållande och man håller ögongen fokus i själva historian.

Baserad på en biografisk händelse om den irländsk-amerikanska boxaren "Irish" Micky Ward(Mark Wahlberg), och hans halvbror Dicky Eklund(Christian Bale).


Den förredetta boxaren Dicky Eklund(Christian Bale), har hamnat mer i droger och kriminalitet. Och, är nu tränare till hans yngre bror "Irish" Micky Ward(Mark Wahlberg), som han presenterar är en annorlunda "Fighter". Micky som har mer chans än sin bror att bli en boxare. Försöker göra sitt bästa för att nå upp till sin dröm, men när man har en trashig mamma(Melïssa Leo) och en drogande bror verkar inte det leda någonstans. 

När Micky besöker en bar möter han den snygga kvinnan Charlene (Amy Adams) och hon har andra idéer om hur hans karriär ska ta fart igen, förutom mamman och Dicky leder situationen till ilskna systrar som tycker hon är inte bästa alternativet när det gäller hans kariärr och personliga liv.



Regissören David O. Russell, lyckas göra en drama film där publiken inte blir vilsna eller för de ena bli en överdriven hjälterulle i världsmästare boxning.

Tungt,snyggt,undehållande är "The Fighter", där det berättar om en fattig samhällesfamilj som bor inte på det bästa området. Ett gripande ögonblick, och en tragisk sådan...

Förutom den fantastiska skådespelandet av Bale(gått enorm mycket i vikt för sin roll),så tycker jag Wahlberg och Adams fyller upp och leverar till max i sina roller. Även om Wahlberg inte når upp till Bales framträdande,tycker jag att han gör sitt bästa ändå. 
Melissa Leo, som vi har sett tidigare i glänsande filmen "Welcome to Rileys", gör en lysande roll som mamman som vill sitt allra bästa för att se sin son boxas.

Den är  Oscarnominerad i sju kategorier,Bästa film,Bästa regi,Bästa Manliga Biroll(Bale),Bästa Kvinnliga Biroll(Adams och Leo)

Håller tummarna för den här filmen som börjar bra och slutar bra.



Trassel(Tangled)15.Feb. 2011

Lite sen med förra veckans recensioner "Trassel och The Fighter". Jobb,Jobb,Jobb blir mer och mer ingen fritid. Här kommer  iallfall dagens första recension.

Ett Waltdisney skapelse....

En ung prinsessa med namn Rapunsel(Mandy Moore) föds i kungarikets fantastiska slott, hos drottningen och kungen. Något som kunde ha gått till döden, men en förtrollad växt räddar henne. Ingen växt som helst,utan den har en speciel kraft vilket gör så att lilla Rapunsel får ett magiskt hår.

När väl den gamla och onsdskefulla kvinnan(Donna Murphy) upptäcker att växten håller henne ung. Finns det ingen annan utväg än kidnappa prinsessan. Elaka kvinnan för henne till ett högt torn gömd i skogen och håller Rapunsel där fram tills ja,hennes 18-årsdag då hon vill för första gången i sitt liv ta sin första steg utanför tornet. Tjuven Flynn Ryder(Zachary Levi),blir hennes hjälp guide.



Ett disney äventyr med fantastiska musikal nummer. Mandy More som gör rösten till Rapunsel, har en ödmjuk röst när hon väl sjunger blir det ett upp-tempo glädjande upplevelse för publiken.

Glad blir man av den här animerade filmen! Unga publiken kommer att gillla den till max. Och, det var längesen man såg WaltDisney stå på sina egna ben och göra en film, sedan de enorma omtyckta klassiska Disney filmerna.
Imponerad och fin är den. Vad det gäller den visuella biterna och den fantastiska världen. 
 

127 Hours 14.Feb. 2011

Snyggt & väl gjort" Jag gillar hur Danny Boyle leker med kameran lite ,vad det gäller effekterna(kameraåkningarna) och de välgjorda uppmärksamma musiken.
Redan från början av filmen blir man rätt så tagen , från korta klipp på storstadsscener och sedan direkt till huvud personen Aron.

Han packar och drar iväg till ett klippigt berg område i Utah. Med sin mountainbike visar han att han är inte rädd för att testa nya saker,påvägen möter han två vilsna tjejer och visar dem ett vattenhål ställe där utsikten är fantastikt. När han sedan drar sin egen väg dyker det upp en olycka, när han ramnar ner i en berghåla och fastnar där i just ja,127 timmar....


Vad som kunde har blivit en mer hjälte amerikans liknande film blev istället en lysande objekt och tätt nervöshet för publiken.
Regisörren Boyle som har tidigare gjort succe filmen "Slumdog Millionarie" leverar upp sitt bästa. Jag blev rätt imponerad hur väl bra han har gjort den här filmen, och blev ännu mer fången i den. 
Jag gillar rätt så mycket sådana här katastrof filmer, men när det börjar blir rätt tajt och nerverna drar igång,blir man väldig spänd på hur den ska avslutas...


 
Nominerad till Oscarsgalan i kateogorierna ; Best picture,Actor in a leading role(James Franco), Film Editing,Music/Orginal Song,Writing(manus)... Återstå att se om den vinner någon pris! En stor kamp p.g av stor fantastiska filmerna som är nominerad i år. Dock, kunde 127 timmar inte har gjorts bättre!



The Kings`s Speech 10.Feb. 2011

Det luktar Oscar för The King`s Speech, med trion Colin Firth,Geoffrey Rush och Helena Bonham Carter som lyser bra ifrån sig. Filmen har nominerats till 12 Oscars,bland annat för bästa film,bästa regi och bästa manliga huvudroll.

The King’s Speech bygger på den sanna historien om Englands kung Georg VI och hans bekämpande mot sin egen röst och även folkets.

Ett mästervärk? Nej, för jag tyckte inte att filmen var ett WOW, men skådespeleriet var magnifik. 
Ni får inte glömma filmen THE Queen med Helen Mirren, där hon vann en oscar för sitt lysande jobb. Jag tycker varje film har sitt eget syfte,och ja,jag ser att The King`s Speech är en väldig gripande drama film, twistad med humör som glänser. 

Efter att kung Georg V dött och kung Edvard VIII abdikerat står prins Albert på tur att ta över den engelska tronen som kung Georg VI(Colin Firth). Den nye kungen har dock ett stort problem, han lider av svår stamning och drar sig för offentliga framträdanden. Men med ett nytt världskrig som hotar att bryta ut behöver England en stark och tydlig ledare mer än någonsin.

När läkare misslyckas med att hjälpa kungen kontaktar hans hustru, Elizabeth(Helena Bonham Carter) , Lionel Logue(Geoffrey Rush), som sägs vara den sista utvägen för att hjälpa kungen. En nära vänskap tar sin början, och Lionel ställs för sitt livs framträdande.

Jag har inga ord att säga mot Colin Firth, för jag känner starkt att han kommer  & jag hoppas verkligen han vinner en Oscar för sin roll i den här filmen(annars blir det mer tårar).

Colin Firth belönades med en Golden Globe 2011 i kategorin "Bästa manliga huvudroll" , och en Oscar är nog på väg....


Morning Glory 9.Feb. 2011

Becky Fuller(Rachel McAdams) är en Tv-producent och arbetar väldigt hårt. När hon får sparken från ett lokalt nyhetsprogram börjar hennes karriär går ner tills hon få jobb på Daybreak (ett morgonprogram med få tittare), och bestämmer sig genast för att återuppliva programmet genom att anställa det legendariske nyhetsjournalisten Mike Pomeroy(Harisson Ford).

Problemet
dyker upp när Mike vägrar att va med ett morgon-tv program som handlar allt från väder,mat och mode. Och, vägrar att jobba med sin kompanjo Colleen Peck(Diane Keaton),en före detta skönhetsdrottning och veteran inom morgon-tv. Då kaoset mellan Mike och Colleens drar igång,bakom kameran och sedan under sändning,blir Beckys romans med kollegan Adam Bennett(Patric Wilson) rasa samman. 

Då återstår det fär Becky Fuller att hålla fötterna på jorden för att rädda hela tv-programmet och hennes liv.

En märklig underhållande (MorgonShow)film med humör som står i top, jag avgudar Harisson Ford,han är absolut en av mina favorit skådespelare, även är Rachel McAdams en stor favorit.

En skönsam nyhetsjakt, än vad man hade förväntat sig av amerikanska romantiska filmer nu för tiden.
"Notting Hill” regissören Roger Michell... har mognat mer än förr. Han håller inte alltid fokuset på var scen ska bli "WOW", och det behövs ju inte för att göra en bra film.


Filmtips en Söndagskväll "Mermaids" 6 Feb.2011

Kollar just nu på kultfilmen "MERMAIDS" med Cher och Winona Ryder. Vi ser även Christina Ricci som barn i filmen som kom ut år, 1990. Det blev hennes första filmdebut...otrolig bra skådespeleri.



Jag har de senaste dagarna lyssnat på låten "The Shoop Shoop Shoop Song" , och ville bara se filmen igen.
Det var verkligen ett tag sen,och riktigt synd att inte den visas på tv som den brukade göra förr.

Jag rekommendera att ni ska se den om ni inte har gjort det än;). H
Här är även en liten Sneak peak-musik video som kommer att peppa upp er en Söndagskväll.


Burlesque 4.Feb. 2011

Ali (Christina Aguilera) arbetar som servitris på en byhåla i delstaten Iowa. När hon beslutar sig för att lämna staden hon har varit uppväxt på sticker hon till L.A för att uppfylla sin dröm. 
Hon söker jobb som sångerska och då hittar hon klubben "Burlesque", och inser att att hon har inte sett något liknande tidigare.  
Sexiga sång-dansnummer som imponerar stort och nej, det är ingen strippklubb.

Ali vet direkt att det är på den här scenen hon vill hamna. Hon blir vän med bartendern Jack (Cam Gigandet) men av ägarinnan Tess(Cher) och tjejerna som uppträder får hon till en början bara kalla handen. Det upp till bevis om hon har talangen och det som krävs för att jobba i klubben BURLESQUE.


A real girl movie? kanske,men jag uppskattade de killar som satt i salongen med mig igår för att se filmen. Det är kanske mer en tjejfilm och dröm än för killar,men tycker att filmen är väldig underhållande vad det gäller för både könen.

Jag är glad att se CHER igen,och höra hennes otroliga mörka röst i bl. när hon sjunger låten "You haven`t seen the last of me",scenen påminner mig om henns sista solotunering, och sångkariärr för flera år sedan som var hennes avsked för fansen. Otrolig show! Men kanske nu visar hon att en liten comeback är pågång?eller kanske en comeback-slut som slutade med den här filmen. 
Dock,tycker jag tag-linen "It takes a legend to make a star",har mer mening i deras riktiga sångkariärr än vad det gäller för själva filmen. 



Sexiga kläder och miljön höjer fimens kvalitet mycket. Kärlekshistorien mellan Ali och Jack var lite svagt,har sett det förr i andra filmer. Typiskt vändpunkt att hat leder till kärlek, och något ont ska hända en i mitten av filmen och sen YEH,happy ever after.

Fast mina ögon fokuserade mest på dansscenerna och bl.a Christina Aguilera`s fantastiska röst. Jag blir väldigt rörd och av att se henne, kort som hon är med den stora rösten som fångar publiken med storm.
Jag gillar musik,dans filmer och ja alla sorters musikal överhuvudtaget.

Nackdel är ju att fokuset står bara på Christina Aguilera och ja, Cher också, alltså huvudkaraktärerna. Hade velat se mer av Kristen Bell, som spelar bichiga dansaren NIkki , Stanley Tucci (Sean) som spelar gayvännen och Peter Gallaghar(Vince) som splar Tess`s ex gör en trovärdig roll för deras karaktärer.

Frågan är? De antal tjejer som går och se Burlesque. Vet de var det ens är överhuvudtaget?



Lyssnar för fullt på BURLESQUE Soundtracket och här är några låtar som jag rekommendera;
-Welcome to Burlesque= Cher
-Express-Christina Aguilera
-You haven`t seen the last of me-Cher
-Bound to you-Christina Aguilera

Welcome to the Rileys 4.Feb. 2011

Jag blev djupt förälskad i den här filmen. Och,fick gåshud som när jag gick och såg HÄMNDEN . Lite komplicerad att förklara men, man vet när en film är väldig väldig tung och sevärt med fint skådespeleri. 

Handlar om en man med namn Doug(James Gandolfini) och Lois Rileys(Melissa Leo) äktenskap som har inte funkat så bra sedan deras dotter omkommit i en olycka. Under dessa åtta år tidigare har Doug finnit tröst hos servitrisen Vivian, medan Lois har frysit ut hela världen inom sig och beslutat att vara hemma och inte komma ut ur huset.
Under en affärsresa till New Orleans träffar Doug den unga prostituerade Mallory(Kristen Stewart). Hon påminner om parets dotter och han bestämmer sig för att försöka rädda henne.

Då sätts en del händelser igång,som väcker hoppet för familjen Riley....



Unik skådespeleri från James och Kristen.

Regisörren Jake Scott(son till Ridley Scott), gör en trovärdig film med stort hjärta. Historien blir aldrig överdriven och nonchalant. En kärleksfull film där skådespelarerna gör karaktärerna mer trovärdiga och varma.  Melissa Leo  som spelar hustrun gör en brillant insats och fångar stort publiken,samma gäller James Gandolfini och Kristen Stewart. De lyser starkt....

Jake Scott har tidigare gjort actionkomedin("Plunkett & Macleane" -1999), och musikvideos.
Och,därför måste jag ge han lite credit för sin allra första drama film. Där fokuset inte står på att göra filmen överdriven. Utan vi får följa ett medelålders par som inte vågar ta itu med sin sorg efter en tragedi och vet inte riktigt hur de ska försöka hitta sig själva.

Tung,relastisk och begripande! Fångade mitt hjärta och jag hoppas att den har även fångat eran.
5/5 Blir betyget och det högsta är var den får av mig. Nöjd? JA!

Tillbaka från semestern

Hej Hopp! Nu är jag här igen, och imorgon ska jag gå och se "Burlesque" & " Welcome to the Rileys".
Känner på mig att jag kommer bli väldig nöjd av filmerna, men det återstå att se och för er läsare dyker recensionerna upp i veckan.

När jag var bortrest hade dessa följande filmer premiär;

Burlesque
Yogi Björn
Gränsen

Kommande premiär den här Fredagen är;

Trassel
The Kings Speech
Morning Glory


Ha en trevlig Onsdagskväll!


Ser framåt att se Cher & Cristina Aguilera imorgon i filmen Burlesque~
RSS 2.0