Meet the parents: Little Fockers 23 Jan. 2011

Tyckte nog att det vore bäst om jag avslutade veckan med min sista recension om filmen "Little Fockers", innan jag åker iväg till semester. Är hemma igen den 31 Feb;)

Första filmen om familjen Fockers hette "Släkten är värst" därefter kom uppföljaren "Familjen är värre", och jag har faktiskt gillat bägge två filmerna när dem kom ut.
Tredje filmen som kom upp förra veckan i våra biografer, Meet the parents: Little Fockers är kanske inte s¨å hundra rolig som de tidigare filmerna, men jag tycker ändå att den blir godkänd för den underhållande och roliga bitarna. 


Tio år har gått och Greg Focker(Ben Stiller), har bildat en familj med sin fru Pam och tillsammans har de tvilllingarna. Svärfadern Jack(Robert De Niro), har börjat acceptera Greg som en del i familjen. När han får en hjärtinfakt, börjar han funderar över sin dödlighet. Och vill att Greg ska ta över och bli nästa familjens patriark, då bestämmer han sig att testa Greg. Dock, börjar Jack få några misstankar när Greg tar ett extrajobb hos ett läkemedelsbolag tillsammans med den snygga sjuksköterskan som spelas av Jessica Alba

Ett stort kalas är pågång, och tvillingarna fyller 5 år och Greg och Pams familj dyker återigen upp.
Gregs mamma (Barbra Streisand) har ett eget tv-program om sex. Pappan (Dustin Hoffman) har flyttat till Spanien för att lära sig dansa flamenco. Pams före detta pojkvän (Owen Wilson) återvänt till staden.

Ännu en gång måste Greg bevisa för Jack att han är mannen i huset.


Jag hade velat se mer av Barbra Steisand och Dustin Hoffman, och jag hade gjort filmen mer till en dramatisk-kaos familj upplevelse för publiken, så inte allting fokuseras sig på Stiller och De Niro. Men regisörren Jay Roach ville hålla nog filmens tempo och fokus på de två bas karaktärerna.

Överdriven komedi film i vissa läge... fast har sina roliga stunder och enligt min åsikt blir den godkänd. Jag hoppas det kommer en uppföljare av filmen som kan avsluta den bättre. För det kändes som det fattades några goda avslutande bitar som kunde göra "Little Fockers" tlll den allra sista delen i trilogin.

The Green Hornet 20 Jan. 2011

Jag vill att en ny James Bond rulle ska komma ut nu.
                                Nu fortsätter jag att skriva om nästa film jag gick och såg igår...

Den Gröna Getingen heter den på svenska, The Green Hornet var en av marvels superhjältar som skrevs och dök i USA samtidigt som Superman och Batman. Tecknad serie och filmfigur, och dök även först på radio.
Kanske här är det få som känner till den, eller själva tv-serien som gjordes runt 60-talet med legenden Bruce Lee.

De hela börjar med karaktären Britt Reids(Seth Rogan), som ung visade hans far(Tom Wilkinson), som är redaktör för en framgångsrik nyhetstidning, att livet och karriären är miningslöst att försöka utan att lyckas,då blir Britt en ansvarlös cch en rik party kille som lätt hamnar i trubbel.

När fadern dör och knarkhandlaren Chudnofsky(Christoph Waltz) begår brott och en ondskefull plan ska sättas igång. Blir Britt och hans far assistent Kato(Jay Chou) superhjältar med en rätt imponerande tekniksinne och snabbhet.

Shyssta effekt scener som höjer filmenspunkt. Annars är den rätt så löjlig,tjatande i vissa läge. Chous, sägs vara den nya Jackie Chan och är egentligen filmens actionhjälte, vilket gjorde den mer häftig med tekniska karate prylar. Ingen fullträff som"Kick ASS". Serie-tidnings folket kommer dock dyka upp och se Green Hornet.

Seth Rogan egen manus som regisörren Michel Gondry(Enternal Sunshine of a spotless mind), gjorde till en fantasifull teknik som bygger upp filmen. Manus sägs ändå vara för mycket nonsens och babblande.


Love & other drugs 20 Jan. 2011~

De första 45 minuterna av filmen var kanske skräp? (en typisk,snuskig humör film med samma nivå som American Pie). MEN NEJ!!!, man blir ganska förvånad över att handlingen gick över till en mer realistisk perspektiv.
Det slutade med några tårar när jag gick ut ur salongen...


Jake Gyllenhaal och Anne Hathaway

Jamie(Jake Gyllenhaal) är en riktig player och blir en säljare i läkemedelsbranschen. Hans talang är nog hans charmighet och bestämdhet, vilket snart dra till en succè och en lysande karriär. När han få möta den unga kvinnan Maggie(Anne Hathaway), som ligger nästan i samma fokus som han om vad livet har att erbjuda. Jamie blir förälskad och har ett stor ansvar att bestämma om man han vill verkligen ge upp sina drömmar för en kärlek som kan inte leda till någon framtid.  

Med en skarp och lysande skådespelarpar, blev jag nog chockad över att jag fick; "The notebook & Walk to remember" känslan i den här Romantiska/Drama biterna som filmen levererade.

Riktigt synd är det att regisörren Edward Zwick, valde att göra dem enorma överdrivna nakenduo scenerna. Vilket gör så man tappar den dramafokuset som filmen egentligen vill få ut av.
Det är nog därför den har tappat den betyg, som den den kunde har fått.

Jag vill inte avslöja för mycket av filmen. Dock, leder den till en tragisk och komplicerad väg som får Jamie att verkligen fundera över vad han vill få ut av sitt liv. Kariärren eller kärleken?


Winter`s Bone 18 Jan. 2011~

Winter`s Bone är en djup känslosam thriller, baserad på Daniel Woodrells roman med samma namn.
Tätt och en mörk bra film där alla skådespelare  leverar ut till 100%...ska säga, att jag blev rätt så förvånad av att alla karaktärer i filmen spelar fullt ut sina roller.
Blev inte så överaskad att Jennifer Lawrence som spelar 17åriga tjejen Ree är oscarnominerad, och det luktar redan en oscar för hennes del.


17 åriga Ree bor med sin familj i ett litet hus kring Ozark i centrala USA.Ett väldig fattig område där dem flesta lever på knark. Efter att Ree`s far sitter i fängelse, har hon nu ett stort ansvar att ta hand om hennes sinnesjuka mamma och sina två småsyskon. En dag när en polisman dyker upp vid deras mark. Och, berättar för Ree att hennes pappa blivit tillfälligt släppt mot borgen, men att han betalade borgensumman med rätten till både familjens mark och huset de bor i. Polisen kan inte hitta pappan och om han inte dyker upp inom en vecka kommer huset och marken säljas och familjen bli hemlös.

Då bestämmer sig Ree att hitta han. Dock, blir det ett problem när ingen i området vet var han är. Och det verkar som ingen vill prata om hennes pappa och vilja hjälpa henne när hon behöver svar. En drama nergång som leder till ett annat mysterium.

Skulle inte bli förvånad om WINTER`S BONE kammar hem 1-3 oscar priser. Vid Sundance-festivalen 2010 vann den både pris för bästa manus och juryns pris för bästa film.




Det här är inte min typ av film,och det inget som jag skulle vilja köpa och har bland mina dvd samlingar. Fast för många kan den här filmen betyda mer. Vilket man ser efter de utsålda föreställningarna som det har varit för den här filmen sen den hade premiär.

 Det här är en film som jag skulle kunna se en gång,bra var den. Vad det gäller den relastiska handlingen och miljön.

3 & 1/2= Vi säger betyg 4!

The Tourist 10 Jan. 2011~

Bra reklam film för Venedig!  Nu vill alla tittare åka till den fantastiska miljön efter att har sett filmen "The Tourist".

Att både Angelina Jolie och Johnny Deep är nominerad till årets Golden Globe event för den här filmen, får en att tänka att man måste verkligen se den här filmen.

Jag blev rätt så besviken för de samma kliche och samma agent plot som vi har tidigare sett i andra agent filmer. Alltid någon som är god agent och skurkarna är efter dem.
Tvärtom jag hade inget emot om den var en överdriven action rulle, men nej utan den var mer fjantig, och kunde ha gjorts bättre. Dock, kan den ses som andra filmer och är underhållande.



Första scenen är lite dryg och kunde gjorts kortare. Det man ser är ju bara Angelina Jolie fina utseende och kropp ,fram och tillbaka.Överraskande slut? Ja, och en vacker miljö som får en att packa ner sina kläder och åka iväg från det här kalla vädret.  

Jag tycker annars att den var rätt bra, vad det gäller underhållningen och spänningen som den uppfyllde. Samt Johnny Deep är utan tvekan en jättebra skådespelare och ser framemot, Pirates of the Carribean on Stranger tides i sommar. Okej betyg ska den få av mig.;)

Story?; Handlar om en kvinna med namn Elize(Angelina Jolie) som är för tillfället i Paris. Hon får ett brev från sin älskare Alexander som ber henne att ta tåget till Vendedig. På resan ska hon hitta en man som är lik Alexander och få polisen som skuggar henne att tro att det är han. Efter ständigt letande på tåget hittar hon en mattelärare Frank Tupelo (Johnny Depp) från Wisconsin.
Och, det tar inte lång tid förräns han blir indragen i affären och en massa skurkar efter han som som kan leda till hans död. En massa stulna miljader som han är skyldig i viss mån.



När sluttexten visas får vi höra låten, "STARLIGHT"(2006) av britiska bandet THE MUSE! En otrolig bra låt...Har den någonting samband med filmen att göra? Det får ni bestämma.



"Starlight"

Megamind 10 Jan. 2011~

Dreamworks production har senaste året försökt visa att animerad filmer kan ses både från barn & vuxna.
Ett gott exempel är ju den gröna träsktrollet SHREK. Men när jag såg Megamind tänkte jag att den låg inte ens i närheten av ett animerad dundersuccé.

Storyn är mellan gott och ont! Filmen börjar med när Megamind(Will Ferell)är ett liten bebis, där hans föräldrar skickar honom till jorden. Liksom följer en annan liten grább med namn Metro Man(Brad pitt) till jorden också. En blivande superhjälte som får folkets tro värdighet. Medan Metro Man hamnar hos en rik och trevlig familj, så har Megamind inte lika tur och hamnar i ett fängelse där han för det mesta får lära sig att vara ond.

Att bli värsta skurkhjälten på Metro City, och kidnappa reportern Roxanne Ritchi(Tina Fey), och döda stadshjälten i staden blir till följd. Dock, inser MEGAMIND efter en tid att "VAR ÄR IDEN ATT BLI OND OM MAN HAR INGEN GOD VID SIN SIDA",..då får han ständigit en idè om att göra en Hjälte, som han kan slåss mot. Men hans planer blir inte riktigt som han hade tänkt.....

Barn kommer definitiv att gilla den. Men för Vuxna tycker jag att den är i vissa håll dryg, den fyller inte ut sin roliga sida, och är i viss mån torr när det gäller skämtscenerna. Underhållande med 3D är den ...men kan inte säga till er läsare att den är mer än bara en bra och okej tecknadrulle för småttingarna.


Svinalängorna 7 Jan. 2011~

Susanna Alakoskis debutroman SVINALÄNGORNA har blivit omtalad mycket. Nu fick jag till slut se den efterlängtade filmen som är regisserad av Pernilla August!



Ung kvinna med namn Lena, får en del minnen tillbaka från sitt dramatiska barndom, där hennes pappa var alkoholist och mamma var inte så rätt bra med att inte dricka heller. Samt bror som hon vill sitt allra bästa av...en hård kamp om livet.  

En djup drama som är väldig gripande och solighetsfull. Hade jag valt så hade jag lagt in mer scener med, Noomi Rapace, för hon är en väldig talangsfull svensk skådespelare. Och, det ska bli kul att se henne snart i en Hollywood film rulle bl.a ; "Sherlock Holmes 2". Hon är trots allt en av mina bästa svenska skådespelare, blev djup förälskad i Lisbeth Salander & Millenium Trilogi böckerna såsom filmerna. Ett stort tack vare till henne..... 


 Trots hennes skilsmässa med maken Ola Rapace (som spelar hennes make i filmen)..verkar det som bägge två uppfyller sina roller. Men hade velat se Mr Rapace mer djupare och mer känslosam, som  i scenen, då hon få reda på att hennes mamma är död. Skulle vilja ha mer passion från han. Vet ni vad jag är ute efter?, MER GLÖD!

Man behöver vara i rätt MOOD på att se filmen, annars är den väldig hård att ta i, speciellt när jag såg den...kände jag igen mig på vissa håll.

Svinalängorna är Nominerad i åtta kategorier på Guldbagggalan som hålls den 24 Januari! "Good Luck"..;)



Life is hard when it comes to some situations.....

Lysande kritik för Svinalängorna


Easy A, 5 Jan. 2011~

Another Teen Movie?; Yes,Yes,Yes!!!

17-åriga Olive är en smart, kul tjej som gärna hjälper skolkamrater i nöd. Men när hon tar sig friheten när bästa kompisen bjuder med henne en helg med sina jobbiga hippie-föräldrar hittar hon på att hon ska på en het dejt.

Dejtlögnen leder till sexlögner och hennes nya rykte gör att hon får förslaget från skolans gaykille att de ska låtsas "göra det" så att han ska slippa bli mobbad. Snäll som hon är ställer Olive upp. Låtsas-sexet är en annan kul scen och sen börja ryktet bli mer och mer.

Men sen spårar det hela ur med fler osanningar och gör hennes relationer, både till föräldrarna, lärarna och killen hon gillar på riktig mer komplicerad than ever.

Emma Stone är så skön i rollen som Olive. Scenen när hon mimar till Natasha Bedingfield låten "I've got a pocket, got a pocket full of sunshine", är en så rätt kul scen.

Regissören Will Gluck skapar inte en paradnummer high school kliché. Utan med birollsnamn som; Patricia Clarkson (Shutter Island, Whatever Works) och Stanley Tucci (Flickan från Ovan, Julie & Julia). Sedan har vi Engelskaläraren Mr Griffith som spelas av Thomas Haden Church(Sideways). Penn Badgley ("Gossip Girl") spelar Olives kärleksintresse Todd och Amanda Bynes(Hairspray,What a girl Wants) och Cam Gigandet(Twillight), höjer filmen och är väldig underhållande.


Jag hade själv kunnat känna igen mig som Olive, och personligheten som Emma Stone passar in mig en del. Snäll,trevlig,skön,rolig,flummig,fnittrig osv....

Nä, Jag tycker den är en lovande ungdomsfilm som lockar många ungdomar i våra biografer. Överdrivna scener fanns det men det går att acceptera det. Kanske Emma Stone är nästa Lindsay Lohan?




Would you please Give me some popcorn?

Tron Legacy 5 Jan. 2011

Jag kan inte acceptera att den här filmen har fått en mängd låga betyg av vissa journalister. Hur tänker man egentligen?
Vill inte börja argumentera men när det gäller filmer, så har jag rätt koll på läget. Men visst det är okej, att ha sin egen åsikt. 

TRON är en välgjord film och snygga 3D Effekter som fick mig att dö av chock(samma nivå som AVATAR?),,aahh,nästan att vissa scener är gjorda i 2D format gjorde inte mig arg alls.

Man behöver inte ha sett första filmen som kom ut 1989, då Kevin Flynn(Jeff Bridges) var den som hamnade in i en data. Filmen blev en kult-klassiker och blev Oscar nominerad för bästa kostymer. Tron Legacy är uppföljaren till den första filmen....




När Kevin Flynn mystisk försvinner, så dras hans son Sam Flynn in i den digitala världen för att söka efter fadern.
Ett spel som har blivit ett farlig område, där slutligen far och son måste tillsammans göra allt för att komma tillbaka till det verkliga livet. 

Jeff Bridges spelar återligen Kevin Flynn och i rollen som Sam ser vi Garett Hedlund(Troja,Eragon). 

En fascinernade
datavärld som få hela salongen att skaka samman med sitt otroliga effekter, och inte minst en kanon bra Soundtrack, bl.a; finska bandet Daft Punk är kompositörer och gör musiken till filmen.  

Och, den härliga soundtracket spelas enormt under scenerna, och ja, jag har nästan inga ord för att förklara det. Men den måste absolut ses dels för 3D effekterna och den shyssta omgivningen, och för den kvalitet som dagens teknink frambringer. Vi ser den på en IMAX-duk, men skulle inte bli förvånad över att en sådan värld skulle dyka upp i framtiden. Maybe To be To Coninued..... 




 







Gott Nytt År 2 Jan. 2011

Jag har jobbat stenhårt varje dag på Sf Bio den här kommande veckan, och därför har jag inte hunnit skriva mina recensioner till "TRON och EASY A". Men dem kommer och är påväg snart under den här veckan.


2011 är året nu;) Ser framemot ett fantastisk film år med ett dusentals underbara filmer som dyker upp på våran biografer.



Varför känns det som Filmer är ditt liv? eller vi ser livets ursprung och tankar som en film? är ni med mig, själv finner jag min glädje av att kolla på filmer och yesbox de har hjälpt mig mycket med livets mening.



RSS 2.0