No Updates? 27. April 2011

Är hemsk ledsen för den trögga uppdateringarna på filmbloggen. Har blivit så tajt och har inte riktigt hunnit skriva något än;/

But, I promise you guys! Rio,Scream 4, World Invasion:Battle of Los Angeles,Red Ridding Hood,Limitless on its way^^

Hoppas ni har haft en trevlig påskhelg allesammans! (<3)


Film Nyheter 20. April 2011

En ny "Final Destination" film är pågång. Den femte filmen har premiär i Augusti, i USA.  Har inte fått någon officiel Svensk datum premiär än.  


Okända skådespelare gäller även denna gången. För min del gillar jag mer 1 & 2 destination filmerna...tyckte 3.an och 4:an sjönk rejält, med tanke på att de var inte samma skådespelare.



Dessutom har den nyversion musikalfilmen "FOOTLOOSE" premiär snart. Hayden Panettier hade tänkt få en av huvudrollerna. Men den gick istället till "Julianne Hough". Kenny Wormald och Dennis Quaid, är en av de som medverkar i filmen. Dock,ser jag väldigt mycket framemot att se den.. ^^^

"Source Code" Trailer 14.April 2011

Nästa biofilm jag verkligen verkligen längtar efter att se? SOURCE CODE. Läste dock att filmen får ingen biorelease här i Sverige,utan filmen kommer direkt ut på dvd.
Tråkigt att höra,hade säkert gått väldigt bra på briograferna samt är det en sådan mig "tillbaka till tiden" film.

I USA hade den premiär 1April,och läste att den kommer till Sverige, 5 Augusti.

I Huvudrollerna ser vi bl.a; Jake Gyllenhaal och Michelle Monaghan. En action thriller späckad film som kretsar kring en man som vaknar upp på ett tåg i en annan mans kropp för att upptäcka att han har åtta minuter på sig att ta reda på vem mannen är som planerar att spränga tåget.

Längtar iallfall se den på dvd. Tveka inte! Kolla in Trailern.

"Sucker Punch" 12. April 2011

Under dessa 1h 50min kändes det som en väldig  lång musikvideo eller tv-spel. Inget dåligt, tvärtom man blir väldig peppad även om storyn och tiden är svart och mörk.

Zack Snyder, som har regisserat tidigare filmerna 300 och Watchmen är tillbaka med en ny film,Sucker Punch någonstans mellan fantasi och verklighet.

Emily Browning, spelar den unga tjejen ”Baby Doll” som lever en plågsam liv, samt är föräldralös. När hon hamnar i ett mentalsjukhus, skapar hon sin egen drömvärld för att fly i den verklighet världen. Hon får hjälp av fyra medfångarna; Sweet Pea(Abbie Cornish), Rocket(Jena Malone), Blondie(Vanessa Hudgens), och Amber(Jamie Chung), och de bestämmer sig för att rymma. Men vägen dit blir allt mer våldsam och betydligt mer svårare…

Sedan blir det även svårt att skilja på vilket eller vilka som är verklig/a och vad som är bara fantasi.




Jag tänker inte avslöja för mycket, efter man har sett filmen så dyker det upp några funderingar i huvudet, på vad som verkligen var fantasi eller inte vad det. Visst kan allt har varit en fantasi i Baby Dolls minne, för hon trots allt hade en besvärlig barndom innan hon hamnade på mentalsjukhuset.

Anledningen att hon åkte dit var ju för att hon av ”Misstag”, sköt sin lilla syster istället för den elaka styvfadern, efter moderns död i början av filmen.

Det var just de jag gillade med den visuella synen, och den höga tempo musiken i Sucker Punch. Även kostym valet, för varje karaktär har påtänkts en del och lik porriga kläder så sätts det ändå en liten gläns och mycket kreativ utveckling.

Underhållande och speciell är den gjord, och kan tänka mig att publiken kommer att gilla det också, även om den, realistiska tänkandet är 0 %.

3 & en halv av 5, är betyget. Rekommendera Soundtracket för er musik älskare.

Första bilderna på "Transformers 3" 11. April 2011

Nya bilder har kommit för den tredje Transformers filmen "Dark Of the Moon", som har premiär i Sverige 29 Juni.

Nytt är
ju att Megan Fox medverkar inte denna gången,p.g av att hon kom inte så bra överens med regisörren , Michael Bay. Lite tråkigt att höra.....hennes ersättare är Vicktoria`s  Secret modelen, Rosie Huntington-whiteley.

Jag
gillar absolut inte när de byter någon annan skådespelerska i en film,sänker filmen väldigt mycket. Återstå att se i Sommar,om Dark OF the Moon lyckas ändå hålla upp förväntningarna som de tidigare filmerna.

Här är en liten Sneak Peak.....





"No Strings Attached" 11. April 2011

Gamla goda vännerna Emma(Nathalie Portman) och Adam(Ashton Kutcher), har känt varandra ett tag. När där väl träffas en natt och hamna i säng med varandra. Bestämmer de en pakt för att behålla deras vänskap. Att inte bli mer än vänner, ingen avundsjuka, de kan göra vad de vill,men att de just inte bli kära i varandra.

Fast det visar sig att deras vänskap växer starkare och så såmåningom leder till mer än bara ett vänskap.


De här är den första komedi rollen för Nathalie Portman, och skiljer sig väldigt mycket gemfört med förra filmen vi såg henne i ”Black Swan”.

Ashton Kutcher passar mer i komedirullar, men tycker Portman leverar bra som alltid som skådis. Tycker, därför inte heller att de passar som ett par i filmen, två olikheter som inte fyller upp helt, för den här sortens genre.

Ivan Reitman som står för regisseringen, står för den kommande ”Ghostbusters 3”. Och, där får vi hålla tummarna att inte filmen blir ett fiasko.


2/5 får de p.g av att Nathalie Portman lyser som vanligt. Och,kan passa rätt för rätt målgrupp.

"Let Me In" 9. April 201

"Let Me In" är en nyinspelning av den svenska versionen "Låt Den Rätta Komma In".

För den amerikanska versionen står Matt Reeves för regisörren. Och, det sägs att det skildra inte så mycket genomfört med de svenska versionen av Tomas Alfredsons,2008.

Tydligen,ville inte Reeves satsa mer på filmen än vad det behövdes.

En annan olikhet är att handlingen av den nyinspelade versionen utspelas i Los Alamos i New Mexico ,1983 än i Blackeberg 1982. Fast det snöar i Los Alamos även om man tror att det är varmt.

Vi får träffa en ung kille med namn Owen (Kodi Smit-McPhee) bor med sin mamma i en lägenhet i en liten stad. Under kvällarna brukar Owen sitta på gården ,vid deras område och tänka på allt som han önskade kunde hända,iochmed att han bli mobbad i skolan av ett killgäng.

Då dyker en tjej upp med namn Abby (Chloe Moretz från "Kick-Ass") som med sin far flyttat in i lägenheten intill.Men det visar sig att saker och ting börja hända när de dyker upp, en seiemödare är i staden och låter inte sina offrar behålla deras blodd inne i kroppen.

Abby,trots allt är ingen vanlig tjej utan hon är en vampyr.....




Man får reda på mer om karaktären speciellt Abbys och så kallad hennes pappa,då han är en pedofil och där hon låter han utnyttja henne för att skaffa blod, i själva boken av John Ajvide Lindqvist 2004. Och,kärleks relationen mellan Owen och Abby växer mer i svenska versionen än den engelska. Annars kan man nog säga att Let Me in, är precis nästan likandant som orginalet.

Dålig?= Nej,blodig,kall och mörk är den. Fick en liten behaglig känsla som får en att må lite hystersik äcklig.

Några nyinspelningar på våra svenska rullar är på gång i den amerikanska marknaden. Jag hoppas bara att den nya versionen av " Män som hatar kvinnor"(The Girl with the Dragoon Tatoo), kommer inte vara precis som den svenska versionen. Annars kan man ju lika bra se orginalet.

"Never Let me Go" 7. April 2011

Kazuo Ishiguro en japanskbrittiske författare som skrev boken med samma filmtitel "Never Let Me Go".

Filmen utspelar sig i slutet av 1900-talet, på en brittisk internatskola. Där man får träffa vännerna Cathy(Carey Mulligan),Ruth(keira Knightley),Tommy(Andrew Garfield) och får följa med dem tills de blir vuxna.

Väl på skolan, så får man reda på att inga av eleverna har satt sin fot utanför skolan, de sägs att världen utanför är farlig för dem.Så såmingom får man reda på att dessa elever fostras till sin enda uppgift. Att de ska bli organdonatorer tills deras kroppar kan inte längre återhämta sig.

När de 3 vännerna blir vuxna skickas de till en brittisk lantgård, i väntan på att organen ska växa större och till slut en kallase till tjänstgöring ska komma. Dock,sägs det att ett kortare uppskov för det par som kan bevisa äkta kärlek.

Tommy, är ingen vanlig kille...han blir mobbad på skolan för att han gillar inte sport. Redan som barn uppstår det starka känslor mellan Cathy och Tommy. Det växer en svartsjuka från Ruth, som blir sedan tillsammans med Tommy, och när hon till slut inser att äkta kärlek övervinner allt och fixar allt till rätta är det redan för sent.

 

Skådespelerna levererar fint i "Never Let Me Go", även är det intressant att se hur framtiden kan bli och de med kroppens själ och hur hjärntvättad människor kan bli.

Jag försvann lite under början av filmen och begrepp mig inte alls av filmens handling, Efter slutfilmen så fattar jag hur allt hör samman, men som sagt gillar jag inte när allting ska vara så komplex. Man vill göra filmer som publiken följer med samt förstår och är väldigt intresserad av hur allting ska sluta.

RSS 2.0